نشست نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اعضای هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران با هدف تعامل و همکاری و شناخت بیشتر از ظرفیت های اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان استان تهران، نشست نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اعضای هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران با هدف تعامل و همکاری و شناخت بیشتر از ظرفیت های اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران در این جلسه اظهار کرد: در ۱۸ شهرک صنعتی استان تهران گاهی سه روز در هفته برق قطع می شد که بهره وری را تحت تاثیر قرار می داد و در زمستان هم قطعی برق و هم قطعی گاز داشتیم.
محمود نجفی عرب تاکید کرد: با این وضعیت بهره وری ۲٫۸ درصدی که مد نظر است محقق نخواهد شد.
وی گفت: به دلیل کمبود بارندگی نیروگاه های برق آبی هم نمی توانند چهار هزار مگاوات تولید برق را محقق کنند. ضمن اینکه در حوزه انرژی های تجدید پذیر هم سرمایه گذاری معنا داری وجود ندارد.
وی افزود: پیش بینی می کنیم امسال با کمبود ۲۵ هزار مگاوات برق و ۲۵۰ میلیون متر مکعب گاز مواجه باشیم.
استهلاک از نرخ سرمایه در گردش پیشی گرفته
وی گفت: شرکت ها به شدت در تامین منابع مالی بودجه های عمومی دچار چالش و مشکل هستند که این مسائل تاثیر مستقیمی بر بهره وری می گذارد.
عرب با تاکید به اینکه استهلاک ما از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۳ از نرخ تشکیل سرمایه پیشی گرفته است، بیان کرد: اگر بخش خصوصی، دستگاه های اجرایی، قضایی و مجلس دست به دست هم ندهند و همسو نباشند نمی توان انتظار رفع حل مشکلات را داشت.
وی افزود: دولت به جای نظارت، در همه امور دخالت می کند و در حال حاضر یکی از دلایل کمبود برق در کشور این است که با دخالت های دولت، بخش خصوصی از سرمایه گذاری در این بخش کنار کشیده است.
نجفی عرب اظهار کرد: ما به دنبال تعطیلی شنبه و یکشنبه بودیم اما مجلس تعطیلی شنبه را تصویب کرد. قوانیم مزاحم بسیار فراوان است و اتاق بازرگانی در این حوزه به منظور حذف این قوانین می توانیم کمک کنیم.
در کمیسیون عمران اتاق بازرگانی به همراهی مجلس نیاز داریم
رئیس کمیسیون عمران، احداث و امور زیربنایی اتاق بازرگانی تهران هم در این جلسه اظهار کرد: اقتصاد دریا محور و ساحلی در کمیسیون عمران اتاق بازرگانی تهران مورد توجه بوده و در همین راستا پروپوزالی تهیه شده است که نحوه شهرسازی این مناطق در آن مشخص است و بخش های صنعتی و سایر حوزه ها هم برای سرمایه گذاری اعلام آمادگی کردند.
ایرج رهبر با بیان اینکه صنعت شهرها هم موضوع مهمی است که در کمیسیون عمران اتاق مورد بررسی قرار گرفته است، افزود: صنعت شهرها به واسطه اینکه موجب افزایش راندمان کاری کارگران واحدهای تولیدی می شوند، موضوع بسیار مهمی به حساب می آیند.
رئیس انجمن انبوه سازان استان ادامه داد: سرمایه گذار صنعت شهرها کارخانه داران هستند و اقساط آن از حقوق کارگران اخذ می شود، ضمن اینکه زمین باید توسط سازمان ملی زمین و مسکن تامین شود.
رهبر گفت: ساخت این مساکن یک دلگرمی برای کارگران است، ضمن اینکه باری از دوش مسکن شهری برداشته می شود که نمونه آن «پیکان شهر» است.
وی در خاتمه تاکید کرد: برای موضوعاتی که در کمیسیون عمران اتاق بازرگانی پیگیری می کنیم به کمک مجلس هم نیاز داریم.
عضو کمیسیون عمران اتاق بازرگانی تهران افزود: باید از فرصت صادرات خدمات فنی مهندسی به کشورهای همسایه استفاده کنیم که این موضوع به رئیس جمهور هم مکاتبه شده است.
لایحه مشارکت عمومی-خصوصی ۶ سال در مجلس اتاق به اتاق شد اما به نتیجه نرسید
سهیل آل رسول افزود: صرفا در جلسات B2B نمایشگاه ها آن اتفاق بزرگی که باید در صنعت احداث رخ دهد، رقم نخواهد خورد.
وی با بیان اینکه صنعت احداث با سایر کالاهای صادراتی متفاوت است، بیان کرد: توانمندی های درجه یکی در حوزه راه، راه آهن، سد سازی و خطوط انتقال نفت و گاز داریم. وقتی هیات های تجاری به سایر کشورها سفر می کنند باید فرصت فراهم شود تا بخش خصوصی با مدیران کشورهای هدف رایزنی کنند.
وی بیان کرد: صادرات خدمات فنی مهندسی ایران سابقه پنج میلیارد دلاری داشته اما امروز در خوشبینانه ترین حالت یک میلیارد دلار صادرات انجام می شود.
آل رسول گفت: یک پروژه به اندازه ۵۰ درصد صادرات خدمات فنی مهندسی وجود دارد، قرارداد آن هم منعقد شده است، اراده ملی هم برای آن وجود دارد و قرارداد پیمانکار هم منعقد شده اما برای تعیین قیمت گاز در گرو موافقت وزارت نفت است و یک نفر نیست که این موضوع را تعیین تکلیف کند.
وی با تاکید به اینکه امسال سال سرمایه گذاری بوده، افزود: ۳۰ درصد از ۹ هزار پروژه ملی نیمه تمام در کشور متعلق به وزارت راه و شهرسازی است.
عضو کمیسیون عمران، احداث و امور زیربنایی اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: لایحه مشارکت عمومی-خصوصی حدود ۶ سال در مجلس اتاق به اتاق شد اما به نتیجه نرسید، اکنون سرمایه گذار بلاتکلیف است و نمی داند با چه چیزی سرمایه گذاری کند.
وی گفت: در اکثر پروژه های آزاد راهی به غیر از سه تا چهار شرکت دیگر کسی مشارکت نمی کند که آنها هم به دلیل طیف ماشین آلات و ترکیب شرکتی مجبور به فعالیت در این حوزه هستند.
می خواهند برای ۹ هزار پروژه ملی سرمایه گذار بیاورند اما پلتفرم آن را ندارند
آل رسول ادامه داد: برای ۹ هزار پروژه ملی می خواهید سرمایه گذار بیاورید اما پلتفرم آن را ندارید. قانون مشارکت عمومی خصوصی را تعیین تکلیف کنید و اگر نمی شود آیین نامه آن را با فرمولی بنویسید که نتیجه داشته باشد.
وی بیان کرد: سازمان برنامه سال گذشته برای تامین مالی پروژه ها اوراق مرابحه منتشر و ۲۸ درصد سود برای آن پیش بینی کرد که هزینه کار سازی این اوراق در صندوق ها و بانک ها هم ۸ درصد بود. تامین مالی پروژه ها ۳۵ درصد برای دولت هزینه داشت اما سود بانکی به علاوه چهار درصد، نحوه محاسبه سود برای سرمایه گذار بخش خصوصی بود! سوال اینجاست کدام سرمایه گذار این کار را انجام می دهد؟
هیچ مدل همکاری برای مشارکت بخش خصوصی با دولت در حوزه مسکن وجود ندارد
در ادامه دبیر انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران بیان کرد: ۹۰ درصد بودجه موجود در مسکن مربوط به بخش خصوصی و مردم است و دولت همیشه سهمی کمتر از ۱۰ درصد داشته است.
رامین گوران افزود: دولت در اجرای شعار سال می تواند در حوزه مسکن پیش قدم باشد. به طور کلی طرح های مسکن اجتماعی خلاقانه نیستند اما با همکاری بخش خصوصی و دولتی امکان این مهم فراهم می شود.