عضو هیات مدیره انبوه سازان استان تهران:

پروژه های مسکن سازی معطل «سپامک»| راه و شهرسازی باید در صنعت ساختمان انقلاب ایجاد کند| زمان در صنعت ساختمان یک سرمایه کلیدی است

پروژه های مسکن سازی معطل «سپامک»| راه و شهرسازی باید در صنعت ساختمان انقلاب ایجاد کند| زمان در صنعت ساختمان یک سرمایه کلیدی است
سعادت نژاد، عضو هیات مدیره انجمن انجمن انبوه سازان استان تهران گفت: پروانه مهندسان باید در سپامک در عرض یک ماه صادر شود اما این سامانه از کاربر مدارک خلق الساعه می خواهد که باعث شده ۱۵۰ انبوه ساز و بیش از ۴۰۰ شرکت ذی صلاح حدود ۶ ماه تا یکسال در سپامک معطل بمانند.
شهاب سعادت نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار نویاب اظهار کرد: سه سال گذشته دولت مصوبه ای را گذراند تا همه مجوزها الکترونیکی شوند و دفتر پژوهش کسب و کار در وزارت اقتصاد مرکز صدور مجوز ها شد.
عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران با بیان اینکه تمام مجوز ها در سامانه درگاه ملی بارگذاری می شود، اظهار کرد: هر ارگانی مدارکی که نیاز داشت را به این مرکز ارائه می داد و این مرکز طبق مدارک و بررسی هایی که داشت پروانه را صادر می کرد.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ وزارت راه و شهرسازی سامانه ای موازی تحت عنوان «سپامک» را ابلاغ کرد تا پروانه های مهندسان، انبوه سازان و کاردانان در این سامانه صادر شود.
وی گفت: پیش از این پروانه مهندسان در سامانه های نظام مهندسی، پروانه انبوه سازان هم در دبیر خانه انبوه سازان صادر و به صورت دستی امضا می شد.
سعادت نژاد بیان کرد: با ایجاد سازو کار جدید همه به ناچار برای صدور پروانه به درگاه ملی مجوزها مراجعه می کردند و پروانه ها صادر می شد اما وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که این پروانه قابل استفاده نیست و باید این اقدام در بستر سپامک انجام شود.
شرایط صدور پروانه و مجوزات ساخت هر روز سخت تر می شود
وی افزود: سپامک مدتی در اختیار دفتر مقررات ملی و مدتی هم در اختیار وزارت راه و شهرسازی بود که با افزایش اعتراضات وزارت راه و شهرسازی نامه ای مبنی بر اینکه پروانه های پایه سه، دو و یک انبوه سازان باید توسط اداره کل صادر شود را ابلاغ کرد.
وی اظهار کرد: این پروانه توسط کمیته ۷ نفره بررسی و امضا می شود و باید در سپامک در عرض یک ماه صادر شود اما وقتی پروانه ها وارد سامانه می شوند، سپامک از کاربر مدارک خلق الساعه می خواهد که باعث شده ۱۵۰ انبوه ساز و  بیش از ۴۰۰ شرکت ذی صلاح حدود ۶ ماه تا یکسال در سپامک معطل بمانند که باعث ضرر هنگفت به آنها می شود.
عضو هیات مدیره انبوه سازان استان تهران با بیان اینکه زمان معادل پول است، گفت: ماه ها پرسنل را بیمه می کنیم اما به دلیل اینکه پروانه صادر نشده نمی توانیم اقدامی انجام دهیم و این یعنی هزینه انباشته.
سعادت نژاد گفت: مسئولیت سپامک از دفتر مقرررات ملی در اختیار دفتر توسعه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: طبق قانون باید تمام سامانه ها یکی باشد و از موازی کاری جلوگیری شود.
وی گفت: کاربر باید در یک مرکز اطلاعات خود را وارد کند تا از یک فضا خروجی داشته باشیم اما در حال حاضر در چندین فضا این اتفاق می افتد.
عضو هیات مدیره انبوه سازان استان تهران معتقد است: وقتی شرایط صدور پروانه و مجوزات ساخت هر روز سخت تر می شود دچار خواب سرمایه می شویم و سازندگان به ناچار از کشور خارج می شوند.
وی بیان کرد: اگر سازندگان به قوانین سایر کشورها آشنایی داشته باشند مجوزی که در ایران صدور آن ماه ها به طول می انجامد، یک هفته ای صادر می شود.
سعادت نژاد یادآور شد: دولت باید در صنعت ساخت و ساز یک انقلاب ایجاد و صدور مجوز ها را تسریع کند چراکه زمان زمان در صنعت ساختمان یک سرمایه کلیدی است.
۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.