سعادت نژاد، عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران گفت: ابلاغ آییننامه «طرح و ساخت» از سوی وزارت راه و شهرسازی پس از دو دهه انتظار، زمینه را برای ورود انبوهسازان به عرصه طراحی فراهم کرده است؛ اقدامی که با یکپارچهسازی مراحل طراحی و اجرا، میتواند به افزایش سرعت، کاهش هزینهها و ارتقای کیفیت پروژههای ساختمانی منجر شود.
به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان استان تهران، شهاب سعادت نژاد با اشاره به مصوبه «طرح و ساخت» که توسط وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده است، اظهار کرد: اکنون پس از ۲۰ سال که مقررات ملی ساختمان اجازه پروانه های طرح و ساخت را به انبوه سازان داده بود، دستورالعمل آن توسط وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده است.
عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران افزود: فعلا به شرکت های پایه یک و ارشد انبوه ساز اجازه داده شده که با به کارگیری مهندسان طراح به صورت شاغل در کنار مهندسان اجرا، صلاحیت مضاعف طرح و ساخت را هم داشته باشند.
وی گفت: این اقدام باعث می شود طراحی و اجرا توسط یک مجموعه انجام شود که موجب افزایش سرعت و کیفیت کار خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر انبوه سازی توانایی استفاده از روش های مدرن و صنعتی را داشته باشد، می تواند به واسطه این دستور العمل کار طراحی را هم انجام دهد، البته باید شرکت های انبوه ساز دفتر فنی و نیروهای لازم را در اختیار داشته باشند.
وی گفت: با اجرای این مصوبه مالکان و پروژه ها معطل نامه های طراحی و غیره نمی مانند.
سعادت نژاد ادامه داد: طراحی با اجرا هیچ تعارضی ندارد و در مقررات ملی و شیوه نامه سازندگان هم به صراحت آمده که آیین نامه طرح و ساخت به زودی ابلاغ می شود و این «به زودی» حدود ۱۰ تا ۱۵ سال به طول انجامید.
وی ادامه داد: حاکمیت کار نظارت را انجام می دهد و ناظران پروژه می توانند اشکالات کار را بگیرند.
عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران افزود: در اکثر پروژه های دولتی و نظام فنی پروژه های موفق پروژه های طرح و ساخت epc بوده که همان اتفاق اکنون برای انبوه ساز می اُفتد و در واقع اتفاق جدیدی نیست و صرفا آیین نامه آن وجود نداشت.
وی ادامه داد: امیدواریم به زودی شرکت ها بتوانند پروانه بگیرند و کار را انجام دهند.
سعادت نژاد گفت:: گذر زمان یعنی از دست رفتن سرمایه، به همین دلیل زمانی که در گذشته صرف تغییرات و همچنین سردرگمی مالک می شد، بخش اعظمی از تورم را ایجاد می کرد.
وی بیان کرد: بدیهی است کسی که می سازد نسبت به کسی که از خارج شرکت می آید، پروژه را دلسوزانه تر و دقیق تر پیش می برد.
وی بیان کرد: برخی پروژه های بزرگ نیاز به باز طراحی دارند، تیمی که کار اجرا را انجام می دهند، عملیاتی تر بوده و طراحی را با کیفیت بالاتری انجام می دهند.
وی گفت: دولت و وزارتخانه هم کمک کنند تا سامانه ها بروز شوند چراکه سرعت صدور پروانه های انبوه سازان میانگین به یکسال رسید است.
سعادت نژاد اضافه کرد: اگر پروانه ها در بازه زمانی یک تا دو ماهه صادر شود اثرات اجرای این مصوبه برای مردم، دولت و انبوه سازان قابل درک خواهد بود.