دبیر کارگروه راهبری نهضت ملی مسکن انبوه‌سازان استان تهران:

«طرح و ساخت» یک ضرورت است| رونق ساخت و ساز، صنعتی سازی و جلوگیری از اتلاف منابع ملی از نتایج این طرح است

«طرح و ساخت» یک ضرورت است|  رونق ساخت و ساز، صنعتی سازی و جلوگیری از اتلاف منابع ملی از نتایج این طرح است
زرقانی، بازرس انجمن انبوه‌سازان استان تهران گفت: ابلاغ مصوبه «طرح و ساخت» از سوی وزارت راه و شهرسازی می تواند گامی مؤثر در جهت تسریع پروژه‌های عمرانی، ارتقای کیفیت ساخت‌وساز و جلوگیری از هدررفت منابع بردارد؛ روشی که با واگذاری هم‌زمان طراحی و اجرا به شرکت های توانمند، می‌تواند تحولی در صنعت ساختمان کشور رقم بزند.
به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان استان تهران، مهدی زرقانی در خصوص مصوبه طرح و ساخت که اخیرا توسط وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده است، اظهار کرد: طرح و ساخت بدین معناست که طراحی، و اجرای پروژه به عهده انبوه سازان است و انبوه سازان سال های زیادی است که به دنبال تحقق آن هستند، اجرای این مصوبه در نهایت می تواند منجر به رونق ساخت و ساز و صنعتی سازی شود. 

دبیر کارگروه راهبری پروژه های اقدام و نهضت ملی مسکن انبوه‌سازان استان تهران افزود: در مفاد محتوایی این مصوبه اشکالاتی وجود دارد که می توانست بهتر باشد، اما به طور کلی انبوه سازان از اینکه بخشنامه ابلاغ شده است راضی هستند و باید این اتفاق برای توسعه گران می افتاد. 

وی با بیان اینکه امیدواریم هر چه سریع تر این مصوبه اجرایی شود و به کمک صنعت ساختمان و انبوه سازان بیاید، گفت: انبوه سازان با این فرمول می توانند به میدان بیایند، ضمن اینکه ما همیشه تاکید داشتیم که دولت و وزارت خانه باید تسهیل گر باشند و مداخله گری در اجرا و ساخت را کنار بگذارد. 

وی ادامه داد: فکر می کنم با بخشنامه طرح و ساخت، پروژه های EPC  قابلیت اجرا پیدا کرده ضمن اینکه پروژه ها راحت تر تمام شده و مردم زودتر خانه دار خواهند شد. 

بازرس انجمن انبوه سازان تهران در پاسخ به این سوال که تمرکز طراحی و اجرا اگر در یک مجموعه بیاید، آیا ممکن است تعارض منافع ایجاد کند؟ گفت: چون ما دستگاه های نظارتی مانند سازمان نظام مهندسی را داریم که  طرح ها را کنترل گری می کنند، جای هیچ نگرانی نیست، در ضمن شرکت هایی که طرح و ساخت می گیرند مسلما شرکت های قوی که ساختار اجرایی و مهندسی مناسبی برای ارائه کامل خدمات دارند. 

زرقانی با بیان اینکه شرکت هایی که طراحی و ساخت را همزمان انجام می دهند، شرکت های توانمندی هستند، گفت: اگر قوانینی وجود داشته باشد که اشخاص و شرکت های واقعی این کار را انجام بدهند جای هیچ نگرانی وجود ندارد و اگر شرکت های قوی کار را به عهده بگیرند چرا باید مشکل ایجاد شود؟  

وی تصریح کرد: در کشور ما شرکت های بزرگ کم نیستند و کسانی که پایه یک اجرا و مدیریت داشته باشند، به شرط اینکه ضوابط را رعایت کرده، می توانند در طرح و ساخت مشارکت کنند.  
زرقانی افزود: این بخشنامه می تواند در رونق ساخت و ساز مفید باشد و منجر به پروژه های شاخص تر و بهتری شود. اجرای این بخشنامه می تواند، ضمن جلوگیری از اتلاف منابع ملی، به رونق ساخت و ساز و صنعتی سازی و حتی نوآوری کمک شایانی کند.
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.