رجبی، بازرس انجمن انبوهسازان استان تهران با انتقاد از افزایش بیرویه هزینههای انشعابات و خدمات دستگاههای خدماترسان گفت: رشد هزینههای قانونی و خدماتی مانند شهرداری، نظام مهندسی و انشعابات آب، برق و گاز یکی از بزرگترین عوامل افزایش قیمت تمام شده مسکن است که با رکود موجود و افزایش کلی هزینه ها سود تولید در بخش مسکن با در نظر گرفتن طولانی شدن پروژه ها نزدیک به صفر شده است.
به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران، حسین رجبی با اشاره به چالشهای پیشروی فعالان صنعت ساختمان، گفت: رکود بازار و افزایش بیرویه هزینهها، سود تولیدکنندگان را به صفر رسانده و انگیزه برای توسعه پروژههای جدید را از میان برده است.
بازرس انجمن انبوه سازان استان تهران افزود: صنعت ساختمان درگیر تورم روزانه شده است؛ بهگونهای که هزینهها بهطور مداوم افزایش مییابد اما قیمت فروش همچنان ثابت مانده و بازار در رکود به سر میبرد.
وی گفت: هزینههای قانونی مانند انشعابات، خدمات شهرداری، عوارض نظام مهندسی و سایر هزینههای مرتبط، به شکل چشمگیری افزایش یافته و این موضوع در کنار گرانی مصالح ساختمانی، باعث شده قیمت تمامشده پروژهها به قیمت فروش نزدیک شود و عملا سودی برای تولیدکننده باقی نماند.
وی تاکید کرد: این وضعیت موجب شده تولیدکنندگان بهجای توسعه پروژههای جدید، صرفا به مدیریت پروژههای فعلی خود بسنده کنند که نتیجه آن تعمیق رکود در بخش ساختوساز است.
رجبی با اشاره به سیاستهای حمایتی از تولید گفت: طی سالهای اخیر همواره شعار حمایت از تولید سر داده شده، اما در عمل این سیاستها با واقعیات حوزه تولید همخوانی ندارد. در حوزه انبوهسازی، با توجه به حجم بالای تولید، باید خدمات و تخفیفهای ویژهای به سازندگان ارائه شود. اما در حال حاضر نه تنها حمایتی وجود ندارد، بلکه با افزایش فشارهای مالی، تولید دچار رکود شده است.
وی همچنین به مشکلات تامین مالی اشاره کرد و گفت: بانکها عملا هیچگونه حمایتی از تولیدکنندگان بخش مسکن انجام نمیدهند. بستههای حمایتی موثری نیز برای این حوزه طراحی نشده و در شرایطی که تنها راه تامین نقدینگی، فروش واحدهاست، بازار نیز در رکود کامل بهسر میبرد.
رجبی تصریح کرد: حتی در صورت اتمام پروژهها، انبوهسازان در تامین هزینههای بالای انشعابات و عوارض قانونی دچار مشکل هستند.
این فعال صنعت ساختمان در پایان تاکید کرد: تنها راه برون رفت از این وضعیت، برنامهریزی هدفمند در حوزه تامین مالی است. بهرهگیری از روشهای نوین همچون انتشار اوراق، همکاری با کارگزاریها و استفاده از شیوههای نوین فروش، در کنار همکاری جدی بانکها، میتواند بهصورت مقطعی راهگشای پروژههای انبوهسازی باشد.