خزانه‌دار انجمن انبوه‌ سازان استان تهران:

بی توجهی دولتی ها به شعار تولید | تعرفه های نجومی دستگاه های خدمات رسان برای انبوه سازی

بی توجهی دولتی ها به شعار تولید | تعرفه های نجومی دستگاه های خدمات رسان برای انبوه سازی
میر شفیعی، خزانه دار انجمن انبوه سازان استان تهران گفت: افزایش بی‌سابقه تعرفه‌های آب، برق، گاز و عوارض، ساخت‌وساز را با بحران جدی مواجه کرده است؛ تصمیماتی که با شعار حمایت از تولید در تضاد کامل‌اند و انبوه‌سازان را در تنگنای اقتصادی قرار داده‌اند.
به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران، اکبر میرشفیعی با اشاره به افزایش چند برابری تعرفه‌های خدمات دستگاه‌های خدمات‌رسان مانند آب، برق و گاز اظهار کرد: هدف نظام و دولت‌ها، همواره تأمین مسکن برای اقشار متوسط و ضعیف جامعه بوده است، اما در عمل شرایط به گونه‌ای پیش رفته که این هدف محقق نمی‌شود.
خزانه دار انجمن انبوه سازان استان تهران افزود: افزایش نرخ ارز، رشد قیمت مصالح ساختمانی، قطعی‌های مکرر آب و برق و تعطیلی کارخانه‌ها باعث شده قیمت مصالحی همچون سیمان و میلگرد افزایش چشمگیری پیدا کند و این موضوع به‌طور مستقیم بر قیمت تمام‌شده ساختمان تاثیر گذاشته است.
وی با تاکید بر شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شده، اظهار کرد: در شرایط کنونی، به کارخانه‌ها اعلام شده که باید انرژی مورد نیاز خود را از طریق سولار تأمین کنند. در حالی که حداقل یک سال زمان برای این کار لازم است. اما اکنون به دلیل قطع برق و تعطیلی کارخانه‌ها، قیمت مصالحی مانند سیمان و آهن  که عمدتاً در اختیار دولت است افزایش یافته و همین مسئله باعث بالا رفتن هزینه ساخت‌وساز شده است.
شهرداری هیچ تفاوتی میان سازندگان انبوه و افراد حقیقی قائل نیست
میرشفیعی همچنین با اشاره به افزایش چشمگیر عوارض شهرداری در سال جاری تصریح کرد: شهرداری هیچ تفاوتی میان سازندگان انبوه و افراد حقیقی قائل نیست، در حالی که انبوه‌سازان برای عرضه گسترده مسکن به بازار تلاش می‌کنند و لازم است در این حوزه مشوق‌هایی مانند تخفیف در عوارض در نظر گرفته شود. 
وی افزود: افزایش تعرفه‌های خدمات زیربنایی مانند آب، برق و گاز بدون هیچ‌گونه تبصره یا معافیت برای انبوه‌سازان و حتی پروژه‌های حمایتی اعمال شده که نشان‌دهنده فاصله جدی میان شعار و عملکرد اجرایی است.
وی ادامه داد: افزایش قیمت متریال، عوارض و خدمات زیربنایی در نهایت منجر به بالا رفتن قیمت تمام‌شده پروژه‌ها می‌شود؛ به‌گونه‌ای که توان مالی سازندگان کاهش یافته و پروژه‌ها با تأخیر یا توقف مواجه می‌شوند. در نتیجه، تولید مسکن کند شده و قدرت خرید اقشار متوسط و ضعیف کاهش می‌یابد. 
میر شفیعی گفت: این شرایط موجب شده بسیاری از خانواده‌ها امید به خانه‌دار شدن را از دست بدهند و تنها گزینه باقی‌مانده برای آن‌ها اجاره‌نشینی باشد.
برای خانوارهای کم درآمد، افزایش یک میلیون تومانی هزینه انشعاب هم بار مالی سنگینی دارد
خزانه‌دار انجمن انبوه‌سازان استان تهران با بیان اینکه افزایش تقاضا برای اجاره مسکن، خود به بالا رفتن نرخ اجاره منجر شده، افزود: در تهران با رشد قیمت زمین و ساخت، شاهد مهاجرت اقشار متوسط به حاشیه‌های شهر برای اجاره هستیم که خود موجب افزایش ترافیک و رشد قیمت مسکن در این مناطق شده و در نتیجه، باز هم قدرت خرید کاهش یافته است.
میرشفیعی تأکید کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا، هرچند افزایش قیمت‌ها وجود دارد، اما برای حمایت از گروه‌های هدف، تبصره‌ها و سوبسیدهایی در نظر گرفته می‌شود. وقتی برای واحدهای چندصد میلیاردی و خانه‌هایی با متری ۳۰۰ میلیون تومان همین تعرفه‌ها اعمال می‌شود که برای پروژه‌های حمایتی نیز در نظر گرفته شده، به‌ وضوح می‌توان گفت که عدالت رعایت نشده است.
وی ادامه داد: برای خانوارهایی با درآمد پایین، حتی افزایش یک میلیون تومانی در هزینه انشعاب نیز بار مالی سنگینی دارد.
وی افزود: دستگاه‌های خدمات‌رسان به‌درستی به افزایش هزینه‌های خود اشاره می‌کنند، اما این هزینه‌ها نباید به‌طور یکسان از همه دریافت شود. 
میر شفیعی تصریح کرد: دولت باید با دید جامع و عدالت‌محور، در پروژه‌های حمایتی و انبوه‌سازی، سوبسیدها و تخفیف‌های مشخصی اعمال کند. 
وی بیان کرد: در حال حاضر، اقساط تسهیلات اعطایی به پروژه‌های حمایتی بسیار سنگین است؛ آیا واقعاً این مبالغ از سوی اقشار کم‌درآمد قابل پرداخت است؟ متأسفانه همچنان در مرحله شعار باقی مانده‌ایم، در حالی که تحقق عدالت اجتماعی ایجاب می‌کند برای خانه‌دار شدن این اقشار، در تمامی مراحل ساخت، از عوارض تا انشعابات و تسهیلات، حمایت واقعی صورت گیرد.
۴ خرداد ۱۴۰۴
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.