عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران عنوان کرد:

دولت در برابر افزایش ۳ برابری قیمت سیمان واکنش موثری نداشت

دولت در برابر افزایش ۳ برابری قیمت سیمان واکنش موثری نداشت
بیدی، عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران گفت: ظرف یک‌ونیم ماه گذشته قیمت سیمان تا سه برابر افزایش یافته است. با این حال، دولت واکنش موثری در برابر این تورم افسارگسیخته نشان نداده است.
به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان استان تهران، امین بیدی با اشاره به رشد شدید قیمت مصالح ساختمانی اظهار کرد: سیمان و آهن حدود ۸۰ درصد قیمت پایه کل مصالح ساختمانی را تشکیل می‌دهند. افزایش قیمت این دو قلم بر کل هزینه ساخت تاثیر مستقیم دارد.
عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران با بیان اینکه تغییرات قیمتی در بازار مسکن معمولا پس از نوسانات طلا و ارز خود را نشان می‌دهد، افزود: افزایش قیمت دلار و طلا باعث رشد نرخ تمامی اقلام می‌شود و بخش مسکن هم از این قاعده مستثنی نیست. وی گفت: متاسفانه باید بگویم در تابستان امسال باید منتظر یک فاجعه قیمتی در حوزه مسکن باشیم؛ حتی بازار اجاره نیز تحت تاثیر این وضعیت قرار خواهد گرفت.
بیدی با اشاره به زمان‌بر بودن فرآیند تولید مسکن گفت: تولید و احداث یک پروژه ساختمانی توسط انبوه‌سازان، فرآیندی دو تا سه‌ساله است. ساختمان‌هایی که امروز در حال فروش هستند، با دلار سال ۱۴۰۰ یا ۱۴۰۱ ساخته شده‌اند. اما نباید انتظار داشت قیمت آن‌ها مطابق نرخ دلار آن سال‌ها باشد؛ چراکه انبوه‌ساز باید پروژه جدید خود را با نرخ دلار امروز اجرا کند.
عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان همچنین با اشاره به گزارش داخلی این انجمن عنوان کرد: طبق گزارش تهیه‌شده، ظرف یک‌ونیم ماه گذشته قیمت سیمان تا سه برابر افزایش یافته است. با این حال، دولت واکنش موثری در برابر این تورم افسارگسیخته نشان نداده است.
وی افزود: سیمان و آهن مانند دیگر کالاها از نبود سیاست‌گذاری صحیح آسیب می‌بینند. در شرایطی که سهم بخش خصوصی در اقتصاد کمتر از ۱۰ درصد است، اما ۸۰ درصد فعالیت حوزه مسکن را همین بخش خصوصی انجام می‌دهد. بنابراین یا باید دولت از قیمت‌گذاری دست بردارد و بازار را به بخش خصوصی بسپارد، یا در صورت ادامه دخالت، حداقل مکانیزمی ایجاد کند که وزارت مسکن برای تولیدکنندگان واقعی، سهمیه‌ای مشخص در نظر بگیرد تا محصول نهایی با قیمت مناسب به دست خریداران واقعی برسد.
بیدی با انتقاد از شیوه توزیع مصالح ادامه داد: در حال حاضر، حتی سیمان و آهن با نرخ دولتی نیز پس از عبور از دلالان با قیمت گزاف به دست انبوه‌ساز می‌رسد. از سوی دیگر، کمبود برق نیز از عواملی است که در افزایش قیمت این دو قلم کلیدی موثر بوده است.
۱۷ خرداد ۱۴۰۴
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.