رئیس انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان تاکید کرد؛

جهش ناگهانی قیمت سیمان با قطعی برق| پس از رفع مشکل قیمت ها به حالت قبل باز نمی گردد

جهش ناگهانی قیمت سیمان با قطعی برق| پس از رفع مشکل قیمت ها به حالت قبل باز نمی گردد
قرائتی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان گفت: متاسفانه، با هر بار قطعی برق و کاهش تولید، کارخانه‌های سیمان قیمت‌ها را افزایش می‌دهند، اما پس از رفع مشکل، حاضر به کاهش واقعی قیمت‌ها نیستند. به نظر می‌رسد اولویت آن‌ها فقط منافع شخصی است، نه منافع ملی.
به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان استان تهران، جعفر قرائتی با بیان اینکه مشکل اصلی کشور در حوزه ساخت‌وساز، کاهش ارزش پول ملی است، اظهار کرد: بیش از آنکه افزایش قیمت مصالح ساختمانی ما را نگران کند، کاهش روزانه ارزش پول ملی است که اثرگذارتر شده است. این مسئله ناشی از کاهش تولید ناخالص ملی و ادامه چرخه چاپ پول و تورم است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان افزود: ساخت‌وساز و انبوه‌سازی از موتورهای محرک رشد اقتصادی و افزایش تولید ناخالص ملی هستند، اما در مقابل، دولت نیز باید راهکاری برای کنترل قیمت مصالحی مانند سیمان و فولاد بیابد. 
وی گفت: متاسفانه، با هر بار قطعی برق و کاهش تولید، کارخانه‌ها قیمت‌ها را افزایش می‌دهند، اما پس از رفع مشکل، حاضر به کاهش واقعی قیمت‌ها نیستند. به نظر می‌رسد اولویت آن‌ها فقط منافع شخصی است، نه منافع ملی.
قرائتی با اشاره به تجربه سال گذشته گفت: سال گذشته نیز با جهش ناگهانی قیمت سیمان مواجه شدیم. متاسفانه این چرخه تکراری است و راهکار اساسی نیاز دارد.
وی با انتقاد از مدیریت کلان کشور ادامه داد: کشور ما نیازمند تغییر نگرش اساسی در نظام مدیریت و برنامه‌ریزی است. مدیریت جزیره‌ای و بدون برنامه‌ریزی ما را به این وضعیت رسانده است.
وی با تاکید بر نقش مصرف انرژی در قیمت مصالح ساختمانی بیان کرد: اگر بتوانیم مصرف انرژی را مدیریت کنیم، در کاهش قیمت مصالح تاثیر قابل توجهی خواهد داشت.
وی ادامه داد: باید به‌سوی استفاده از مصالح کم‌مصرف، ساخت سازه‌های سبک‌تر و طراحی ساختمان‌هایی با مصرف انرژی پایین‌تر برویم. این مجموعه اقدامات در نهایت به کنترل قیمت تمام‌شده ساختمان کمک می‌کند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان همچنین با اشاره به سهم بخش خصوصی در حوزه مسکن گفت: بیش از ۹۰ درصد فعالیت‌های حوزه مسکن در اختیار بخش خصوصی است. دولت نیز طبق قانون از سرمایه‌گذاری مستقیم در این بخش منع شده و تنها وظیفه‌اش کمک به توسعه زیرساخت‌هاست.
قرائتی در پایان با اشاره به کیفیت پایین برخی محصولات تولیدی خاطرنشان کرد: متاسفانه کارخانه‌های مهمی مانند فولاد و آهن، محصولاتی مطابق با استاندارد روز و با کیفیت مطلوب تولید نمی‌کنند. ما صرفا به دنبال مدیریت قیمت‌ها هستیم. اگر قیمت‌ها آزاد و شناور شوند، اما رانت حذف شود و کارخانه‌ها نیز محصولات با کیفیت تولید کنند، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
۱۷ خرداد ۱۴۰۴
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.