تداوم بحران انرژی و رکود ساختوساز، زنگ خطر جهش دوباره قیمت مسکن را به صدا درآورده است؛ عاملی که به گفته رجبی، بازرس انجمن انبوهسازان تهران، تولید را با چالش جدی روبهرو کرده است.
به گزارش روابط عمومی انجمن انبوهسازان استان تهران، حسین رجبی با اشاره به تاثیر ناترازی انرژی بر بازار مصالح ساختمانی اظهار کرد: مشکلات ناشی از ناترازی انرژی و تعطیلی یا کاهش فعالیت کارخانهها موجب کاهش تولید و در نتیجه نوسانات شدید در بازار مصالح ساختمانی شده است.
به گفته بازرس انجمن انبوه سازان استان تهران، در صورت بازگشت شرایط به روال عادی، احتمال کاهش قیمتها وجود دارد.
وی گفت: با وجود این شرایط، قیمت تمامشده آپارتمانها به شدت افزایش یافته و به دلیل رکود حاکم بر بازار، عملا سودی برای سازندگان باقی نمیماند.
وی ادامه داد: عمده تولیدکنندگانی که در حال حاضر به ساختوساز ادامه میدهند، با امید به آینده و احتمال افزایش قیمتها فعالیت میکنند. پیشبینی ما این است که اگر افزایش قیمتها بهتدریج و در بازه زمانی طولانیتری رخ دهد، شدت این افزایش بیشتر خواهد بود.
وی با اشاره به رکود سهساله در بخش مسکن تصریح کرد: ادامهدار شدن این رکود، در نهایت به جهشهای شدید قیمتی منجر خواهد شد؛ موضوعی که نه به نفع تولیدکننده است و نه مصرفکننده.
این عضو انجمن انبوهسازان استان تهران در ادامه گفت: دولت باید علاوه بر اقدامات حمایتی، با حل ریشهای مشکل ناترازی انرژی و تنظیم بازار مصالح ساختمانی، به تثبیت بازار مسکن کمک کند.
وی گفت: تثبیت قیمت مصالح ساختمانی میتواند نقش موثری در کاهش هزینه ساخت و ارائه مسکن با قیمت مناسبتر به مصرفکننده داشته باشد.
رجبی در پایان خاطرنشان کرد: محصولاتی که در انحصار دولت هستند، در صورت کاهش تولید و افزایش تقاضا، موجب ایجاد بازارهای کاذب و فعالیت واسطهها میشوند.
وی بیان کرد: اگر در شرایط بحرانی، این محصولات به صورت مستقیم و بدون واسطه در اختیار سازندگان قرار گیرد، میتوان امیدوار بود که مسکن با قیمت واقعیتر و مناسبتری به دست مصرفکننده برسد.