عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران:

از سیمای شهری تا سلامت اجتماعی؛ مزایای مغفول در احیای بافت‌های فرسوده

از سیمای شهری تا سلامت اجتماعی؛ مزایای مغفول در احیای بافت‌های فرسوده
عزیزی، عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران گفت: احیای بافت‌های فرسوده فقط به زیباسازی شهر محدود نمی‌شود؛ این تحول می‌تواند سلامت اجتماعی و کیفیت زندگی شهروندان را نیز ارتقا دهد.
به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان استان تهران، حجت عزیزی با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد بدون بررسی سازه‌ای، اتاق‌هایی به بناهای فرسوده اضافه می‌شود، اظهار کرد: این مسئله موجب می‌شود که با کوچک‌ترین زلزله، خسارت‌های جبران‌ناپذیری متوجه ساکنان شود. همچنین، عرض کم گذرها و تردد بالای خودروها، بر شدت بحران احتمالی در این مناطق می‌افزاید.
عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران یکی دیگر از تهدیدات موجود در بافت‌های فرسوده را افزایش بزهکاری اجتماعی دانست و افزود: نوسازی بافت‌های فرسوده و طراحی روابط پلنی مناسب، موجب ارتقا سطح روابط اجتماعی میان خانواده‌ها و همسایگان، افزایش کیفیت زندگی و سلامت روانی شهروندان خواهد شد.
رئیس انجمن پردیس مهندس با تاکید بر اینکه زمین در این بافت‌ها نسبتا ارزان‌تر است، گفت: این فرصت مناسبی است برای ایجاد مراکزی مانند کتابخانه، فرهنگسرا و ورزشگاه که نیازهای اجتماعی ساکنان را پاسخ دهد؛ موضوعی که در مناطق شمالی شهر به دلیل کمبود زمین، با محدودیت مواجه است. به‌عنوان نمونه، منطقه یک تهران فقیرترین منطقه به لحاظ سرانه مراکز فرهنگی و اجتماعی محسوب می‌شود.
نایب‌رئیس اسبق سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه بافت فرسوده تنها مختص جنوب شهر نیست، توضیح داد: در منطقه یک نیز بافت‌های فرسوده وجود دارد. یکی از مزایای این مناطق، امکان تجمیع پلاک‌ها و بهره‌مندی از مشوق‌هایی همچون معافیت از بخشی از عوارض تراکم و پرداخت ۵۰ درصد تعرفه نظارت به سازمان نظام مهندسی است.
مالک هلدینگ ساختمانی «خشت» افزود: ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده، به‌ویژه در جنوب شهر، به دلیل قیمت پایین‌تر زمین و تراکم بالای جمعیت، همواره متقاضی دارد. توجه به این بافت‌ها می‌تواند هزینه‌های اجتماعی دولت را کاهش داده و از گسترش پدیده حاشیه‌نشینی جلوگیری کند.
این عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان تهران، همچنین زیباسازی سیمای شهری و افزایش ارزش افزوده ملک را از دیگر مزایای نوسازی بافت‌های فرسوده برشمرد و تصریح کرد: شهرداری‌ها اگرچه اقداماتی در این زمینه انجام داده‌اند، اما هنوز از تمام ظرفیت‌های خود بهره نگرفته‌اند. یکی از گام‌های موثر می‌تواند حمایت شهرداری‌ها در تامین مصالح ساختمانی اساسی نظیر بتن، میلگرد و پروفیل باشد.
عزیزی در پایان تاکید کرد: سازندگان فعال در بافت‌های فرسوده، مصالح ساختمانی را به همان قیمت سازندگان پروژه‌های لوکس در شمال شهر خریداری می‌کنند. این در حالی است که باید از امتیازات ویژه‌ای در تامین مصالح برخوردار باشند تا مشوقی برای فعالیت بیشتر در این حوزه ایجاد شود.
۱۹ خرداد ۱۴۰۴
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.